Lotto – historia, idag och hur man maximerar vinstchanserna

Vill man ha en chans att vinna en riktigt hög vinst så är Lotto ett perfekt spel att spela. Gärna med tillägget Drömvinsten som tar den höga vinsten till ännu en nivå. Det är på Lotto som man kan vinna mångmiljonbelopp och spelet har gjort många svenskar till ekonomiskt oberoende för all framtid. Vi på Nätspel vill såklart berätta allt för dig!

Lottons historia

Lotto har länge spelats på vår kontinent, nere vid Medelhavets Italien spelades ett lottinspirerat spel redan på 1500-talet. På den tiden var lottospel mer snarlikt dagens bingospel, men det har växt fram och ur detta spel har Lotto utvecklats.

Även fransmännen spelade ett lottospel som var mycket populärt. Det kallades för ”Le Loto” och spelandet började på 1700-talet.

Långt innan detta så spelades dock lottospel på den asiatiska kontinenten så lottospel har spelats överallt på jordklotet under tusentals år.

Spelet Lotto startades redan år 1980 i Sverige. Det var det statliga spelbolaget Tipstjänst, idag Svenska Spel, som drog igång spelet. Redan när spelet introducerades för svenskarna så gick det ut på att pricka in sju rätta nummer av 35 stycken möjliga. Man gav även ut vinster till de som hade fått fem eller sex räta nummer på sin lottorad.

Lotto idag

Idag kan man spela Lotto två dagar varje vecka. På onsdagar och lördagar så sker dragningar av de nummer som bildar vinstraden och dessa är tv-sända så att alla kan hänga med. Man ska fortfarande få sju av 35 stycken möjliga rätt och nu har även olika tilläggsspel introducerats till det vanliga lottospelet.

Lotto är otroligt populärt och tusentals svenskar spelar varje vecka. När man spelar på Lotto så är målet att pricka in sju rätt utvalda nummer av 35 stycken möjliga. Om man gör det och står som ensam vinnare så är man garanterad en vinst på minst en miljon kronor.lotto balls

Att spela Lotto är inte så komplicerat som många kan tro. I spelet så har man fyra olika sätt att vinna på. Man kan vinna på:

  • Lotto 1
  • Lotto 2
  • Tilläggsspel
  • Drömvinsten

Lotto 1 och Lotto 2 har sina egna dragningar och man kan på sin lottokupong välja om man vill spela på endast Lotto 1 eller på både Lotto 1 och Lotto 2.

I tilläggsspelet så dras det fyra stycken extra nummer. Drömvinsten har man chansen att vinna om man spelar Lotto med Joker. Drömvinsten är alltid på minst 75 miljoner kronor och kräver sju rätt på Lotto och minst två rätt på Joker.

Såhär vinner man på Lotto

Lotto är inte ett skicklighetsspel utan ett äkta turspel. Man måste inte lära sig massa olika regler och strategier för att kunna delta i spelet utan det enda man behöver göra är att välja ut de nummer som man vill satsa på. Trots att Lotto är ett spel fritt från strategier så finns det vissa tips att ta del av för att vinna mer.

Välj unika nummer

Alla nummerkombinationer har exakt samma chans att dras under vinnardragningen. Något som dock är bra att känna till är att vissa kombinationer är mer populära än andra. Det kan det vara bra att inte satsa på just dessa populära kombinationer, för om man vinner så måste man dela vinsten med många andra och den blir då lägre.

Heta och kalla nummer

Det finns dessutom heta och kalla nummer. heta nummer är de nummer som enligt Svenska Spels statistik har dragits oftare än andra. Många tror att dessa nummer är extra bra att satsa på just för deras förmåga att dyka upp. Andra tror att de kalla numren är bättre att satsa på eftersom att det börjar bli just deras tur att bli dragna. Detta är dock inget som man egentligen kan styra över.

Satsa tillsammans för att vinna mer

En bra ide är att satsa på Lotto tillsammans med andra. Här finns det lite andra alternativ att välja mellan. Till exempel ska kan kan gå ihop i sitt arbetslag för att köpa en lottorad eller köpa in sig på en lottoandel hos sitt spelombud. Spelar man tillsammans så ökar det antal rader som man kan köpa och därmed vinna på. Dessutom skapar det en spelglädje som man kan dela med andra vilket innebär dubbel glädje om man vinner.

Går man till ett spelombud så har de oftast lottorader som man kan köpa in sig på. Då kan man själv välja hur många andelar av lottoraden man vill köpa. Därmed slipper man köpa och betala för en lottorad själv.

Spelar man däremot på en lottorad tillsammans med sina vänner eller med sitt arbetslag så kan man komma med en överenskommelse att till exempel varje spelare får bestämma var sitt nummer vilket ökar spänningen i spelandet.

Skrockfulla spelare i Lotto

Många spelare tror att lyckonummer är viktiga att ha med i sin lottorad. Lyckonummer omgärdas av mystik och de flesta har sina egna nummer de alltid lägger in i sina rader. Ofta är det barnens födelsedatum, ett visst nummer som har hängt med i hela livet eller det husnummer de bor på.

Det vanligaste turnumret bland svenskar är nummer 7, så detta nummer kan vara bra att undvika i sin lottorad ifall man inte vill dela sin vinst med många andra.